Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

dinsdag 2 januari 2018

Nestplanning

En dan is er weer een jaar voorbij. Een onrustig jaar voor ons, wat betreft de honden. In januari 2017 begon het jaar geweldig, met de geboorte van de twee pupjes van Sara en Emrys, Silva Amica's Beloved Brenin en Silva Amica's Beautiful Bonne. Na een zwaar jaar in 2016 waarin Sara behoorlijk ziek was, waren we natuurlijk de koning te rijk met dit prachtige begin van 2017. Maar de euforie duurde niet lang. Want Sara werd weer ziek en ernstig ook, maar het is een sterke dame, dat heeft ze nu voor de tweede keer bewezen! Na een zeer zware operatie is ze nu weer speels en trots als altijd, maar we hebben wel besloten dat we van haar geen nestje meer zullen fokken.

Maar Silva Amica's Amare Wyakin, haar dochter uit het eerste nest met Rigg is inmiddels op een mooie leeftijd om moeder te worden. Zij zal op 4 juni 2018 drie jaar oud worden. Dus besloten wij om haar te laten testen. En we zijn blij aan te kunnen kondigen dat al de testen goed zijn. Haar ogen zijn vrij van alle erfelijke aandoeningen, haar heupen zijn HD-A en ook de ellebogen hebben we laten testen en ze is vrij op alle punten. Ze is van dwerggroei en DM vrij door afstamming (dit betekent dat beide ouders vrij zijn en alle pups zijn daardoor automatisch ook vrij). Ook heeft ze tijdens de clubmatch van kynologenclub Oude IJsselstreek uitmuntend behaald in de jeugdklasse en is ze daar Best Of Breed geworden. Ze heeft een heel zacht karakter, net als haar moeder. Ze is wat terughoudend, vooral als er vreemden bij ons thuis komen. Buiten is ze veel minder terughoudend en tijdens een wandeling kan menig persoon haar dan ook gewoon aanhalen. Wij hopen dat ze in april loops zal worden, maar Saarloosjes houden zich niet echt aan een planning zoals velen van jullie weten. Het blijft dus even afwachten.

De reu die wij hebben gevraagd voor Wyakin is een prachtige bosbruine stoere Saarloos, Chumani's Ismael Kajos, maar hij luistert beter naar de naam Skoll. Hij woont niet ver van ons vandaan, wat fijn is voor Wya want dan kunnen we eerst eens een paar keer gezellig gaan wandelen zodat ze elkaar leren kennen. Skoll is al getest op HD en heeft ook de mooie uitslag HD-A. Eind van de maand zullen zijn ogen getest worden. Ook hij is vrij van DM en dwerggroei door afstamming.

Aangezien beide ouders vrij zijn van DM en dwerggen, zullen de pups dit ook zijn. de Saarloos is een ras met een smalle genenpool, het inteeltpercentage van de pups zal liggen op 53,89 % voor Saarlooswolfhonden is dat niet hoog.
Wat ons betreft een "match made in heaven" en we hopen dus op een zeer vruchtbaar 2018 waarin we een aantal mooie bosbruine en wolfsgrauwe pupjes mogen verwelkomen.

Heeft u interesse in een pup, neem dan vast contact op!

Silva Amica's Amare Wyakin (Wya)

Chumani's Ismael Kajos (Skoll)

Uitslagen gezondheidsonderzoeken Wyakin:Geen opmerkingen:

Een reactie posten