Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en wolfhonden in het bijzonder. Wij zijn lid van de Algemene Vereniging van Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS). Daarnaast zijn we aangesloten bij World of Lupine Foundation (W.O.L.F.) een wereldwijde organisatie die staat voor het welzijn en verantwoord fokken van wolfhonden. We fokken af en toe in huiselijke kring een nestje Saarlooswolfhonden en Lupine Dogs. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Wij voeden de pups op volgens het Puppy Culture Programma, zodat zij goed gesocialiseerd hun nieuwe leven tegemoet kunnen gaan. Op deze site kunt u meer lezen over onze honden en de nestplanning.

Nieuws

Dit jaat verwachten wij helaas geen nestje

woensdag 24 juni 2020

Kamperen in eigen huis

Daar zit ik, op mijn blauw met wit gestreepte campingstoeltje in de kraamkamer. Laptop op mijn schoot. Ik hoor uit de werpkist de ademhaling van Romy zachtjes en ritmisch daarbovenuit komen de piepgeluidjes en het zachte kreunen van de pups. Heel af en toe ineens een hard hoog piepje of een heel klein blafje. Alles ligt in volmaakte rust te dromen. Hier kan ik intens van genieten.
Uren kan ik voor of in de werpkist zitten en gewoon kijken en luisteren naar al dat moois. Maar er is werk aan de winkel. Want naast het genieten, wordt het nu ook een drukke tijd. Al vanaf een week voor de geboorte, leef ik bijna alleen maar in de kraamkamer.
Het is een soort vakantie in eigen huis. Ik heb mijn campingstoeltje, mijn campingtafeltje en 's avonds leg ik mijn matrasje op de grond. De week voor de bevalling is het om Romy zo goed mogelijk op haar gemak te stellen, zodat de plek waar ze gaat bevallen vertrouwd wordt.
De week na de bevalling is het om alles goed in de gaten te houden. Want.... de pups moeten voldoende kunnen drinken, en om dat te controleren worden ze iedere dag gewogen. Ik let op of moeder niet per ongeluk op een van de kruimeltjes gaat liggen. Het vetbed (kleed) in de werpkist moet iedere dag verschoond worden. De vloer wordt iedere dag gepoetst. De temperatuur van Romy wordt gemeten en alles, maar dan ook alles wordt vastgelegd, een hele administratie!
Maar eerlijk is eerlijk, het is meer een soort luxe camping, glamping heet dat tegenwoordig. Want ik heb een tent met roomservice. Jan staat met alles voor mij klaar. Hij brengt de koffie en komt dat dan natuurlijk even gezellig bij mij opdrinken terwijl hij van de pups geniet. Hij brengt lunch, zorgt voor de andere honden en katten en doet allerlei andere vervelende huishoudelijke activiteiten. Zonder die back-up is het niet te doen, eerlijk is eerlijk!
Vanaf dag 3 beginnen we met het Puppy Culture Program. Een programma dat ervoor moet zorgen dat de pups uitgroeien tot stabiele, goed gesocialiseerde en gezonde honden. En dan heb ik het nog niet over de tijd dat mama de pups niet meer schoon houdt. Want zodra de pups vast voedsel gaan eten, houdt moeder het voor gezien. Dan mag ik heerlijk al het afval dat zij produceren gaan opruimen. Tja, het is nu eenmaal niet alleen rozengeur en maneschijn. Naast het genieten is het ook vooral heel, heel, heel veel werk! Maar ik doe het met liefde! Want zeg nou zelf, wie zou nou niet hemel en aarde bewegen voor zo'n koppie......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten