Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en wolfhonden in het bijzonder. Wij zijn lid van de Algemene Vereniging van Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS). Daarnaast zijn we aangesloten bij World of Lupine Foundation (W.O.L.F.) een wereldwijde organisatie die staat voor het welzijn en verantwoord fokken van wolfhonden. We fokken af en toe in huiselijke kring een nestje Saarlooswolfhonden en Lupine Dogs. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Wij voeden de pups op volgens het Puppy Culture Programma, zodat zij goed gesocialiseerd hun nieuwe leven tegemoet kunnen gaan. Op deze site kunt u meer lezen over onze honden en de nestplanning.

Nieuws

Dit jaat verwachten wij helaas geen nestje

vrijdag 31 juli 2020

Yoga met hond

Pff, even opschieten, nog even die boodschap doen, dat telefoontje afhandelen, oh ja, ook nog even regelen dat de kids worden opgehaald. Oh, en dan niet te vergeten, de kinderen naar voetbal brengen, eten koken, dan met de nieuwe aanwinst naar puppy training, druk, druk, druk…..

Herken je dit? We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. Heel veel! Zo ontzettend veel dat we onszelf vaak voorbij lopen. Er moet zoveel… Volwassenen met een burn-out, kinderen met teveel stress en onze honden? Ja, hoe zit het daar eigenlijk mee?

Nou ik ga naar agility, oh, ik doe speurwerk, oh, wat leuk, ik doe aan canicross met de hond, ik doe aan dogsurvival, nou ik ga regelmatig suppen….. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat echt geweldig allemaal, echt waar! Het is goed om met je hond bezig te zijn, maar…… vergeet niet dat ook de hond in een maatschappij leeft waar er al zoveel moet…..Er komen ongelooflijk veel prikkels af op een hond in onze drukke maatschappij. Zeker voor een hond, zoals een Saarlooswolfhond, die nog dicht bij de natuur staat, is dat lastig. Daarom hecht ik juist bijzonder veel waarde aan rust. Rust voor de hond en rust voor jezelf! En dat kan prima samen……

Samen met je hond de rust ervaren, gewoon Zijn in het moment, dat is geweldig voor de band die je opbouwt met jouw maatje! Hij hoeft gewoon even niks, mag gewoon Zijn, net als jij…. Hoe heerlijk is dat. Om dit eens te ervaren gaan we met de pups naar Het Zentrum, waar we van Renate Steinfort een les Yoga met Hond krijgen. Want geloof het of niet, in onze drukke maatschappij vergeten we gewoon wat RUST is en hoe belangrijk het is! En natuurlijk is het heel leuk voor de hond en voor jou om naar die agility les te gaan of te speuren, te suppen of lekker door de bossen te rennen tijdens de canicross. Maar zorg daarnaast ook voor momenten van rust, niet door de hond even in de bench op te sluiten maar door samen met hem tot rust te komen, dan is er balans!

Wil je weten wat Yoga met Hond is en of het iets is voor jou en jouw maatje? Hou dit blog in de gaten, want natuurlijk doe ik uitgebreid verslag en…… voor de trouwe lezers komt er een leuke aanbieding!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten