Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 4 juni 2016

En dan zijn de pups ineens al een jaar oud....

Is het echt al zo lang geleden, vandaag al een heel jaar? Het voelt toch helemaal niet zo, maar ik weet dat het zo is. Een jaar gaat zo snel. Vandaag zijn de pups van Sara en Rigg alweer 1 jaar oud. Het was een spannende nacht van 3 op 4 juni 2015, Jan lag in het ziekenhuis voor zijn hart.... Ik stond er helemaal alleen voor....


Maar alles is goed gegaan en er zijn twee prachtige pups geboren die nacht! Reden voor een feestje! Maar.... met Sara is heel wat gebeurd de laatste tijd, dus hebben we in overleg met de baasjes van papa Rigg en de baasjes van pup Django (Silva Amica's Amor Wahots) afgesproken dat we het feestje een poosje uitstellen.
Mama Sara had in april last van een loszittende kies, het was al wat aan het ontsteken, dus moest ze naar de dierenarts. Eigenlijk waren we al druk aan het plannen voor een tweede nestje. Eenmaal bij de dierenarts werd wat materiaal van de kaak opgestuurd naar een laboratorium en toen de uitslag kwam, waren we compleet overdonderd. Het laboratorium dacht aan een fibrosarcoom, bindweefselkanker van een zeer agressieve soort. Tot overmaat van ramp kreeg ze ook nog een knieband blessure tijdens een wandeling op de hei. We waren er kapot van. We waren in de veronderstelling dat we afscheid zouden moeten nemen van onze lieve Sara, maar wilden toch nog een second opinion. En dat heeft haar leven gered. De oncoloog was er namelijk helemaal niet van overtuigd dat het om bindweefselkanker ging. Een tweede groter biopt werd genomen en ook haar knie werd geopereerd. Inmiddels is gebleken dat de loszittende kies kwam door een chronisch heftige ontsteking, omdat het biopt zeer ruim is genomen, is deze direct opgelost. De operatie aan de knie heeft natuurlijk veel tijd nodig om te helen. We zijn dan ook druk met de revalidatie. Maar het gaat duidelijk de goede kant op (meer over de revalidatie van Sara is te lezen op het blog Wolvenstreken). Als mama Sara wat meer is opgeknapt en zelf kan en mag meewandelen (aangelijnd natuurlijk), gaan we een fijne wandeling afspreken om de verjaardagen van de pupkes te vieren. Want een feestje zonder mama, dat konden we toch echt niet over ons hart verkrijgen.
Natuurlijk wensen wij Django een heel fijne verjaardag toe en hopen we dat hij net zo verwend wordt als Wyakin hier.
Ze heeft genoten van haar verjaardagstaart en de spelletjes die we hebben gespeeld met haar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten