Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 6 augustus 2016

Waarom het nestje niet doorging...

Hoe blij waren we toen we een leuke geschikte lover voor onze mooie Sara hadden gevonden. Emrys, een prachtige en gezonde bosbruine jongen. Maar het mocht niet zo zijn, althans, voorlopig niet. Want in april kregen we verschrikkelijke nieuws, onze Sara zou heel erg ziek zijn. Een fibrosarcoom in haar mond.... een zeer agressieve vorm van kanker.... Bovendien had ze ook nog de pech dat ze een paar dagen na deze diagnose tijdens een leuke wandeling haar knie blesseerde. Een voorste kruisband blessure. Normaal gesproken is dit goed te opereren, maar doe je dat een hond met kanker nog aan?
Wilt u precies weten hoe alles liep, dan kunt u het blog WOLVENSTREKEN erop nalezen door op deze link te klikken: WOLVENSTREKEN: Groot verdriet.
Gelukkig bleek bij een second opinion dat het niet om kanker ging maar om een flinke ontsteking. Door en behoorlijk stuk uit haar kaak te verwijderen kon dit worden opgelost. Ook lieten wij haar aan haar knie opereren. Meer over de operatie is te lezen door op deze link te klikken: WOLVENSTREKEN: een zware dag.
Na de operatie begon het revalideren, dat ging zeker ook niet zonder slag of stoot. Als we dachten dat we op de goede weg zaten, kreeg ze zomaar ineens weer een terugslag.
WOLVENSTREKEN: een stapje terug.
Inmiddels zijn we gestart met hydrotherapie. Sara mag dan in een grote waterbak op een lopende band lopen. Dit gebeurt bij MOMODOGS in Aalten.


Maar helaas is er ook nu weer even een terugslag geweest, maar we blijven optimistisch, dus we gaan gewoon door met revalideren.  WOLVENSTREKEN: en weer in de lift.
Al met al een heel verhaal. De knieblessure is gewoon pech, een gescheurde knieband, zoals dat ook bij sporters kan voorkomen. Op zich dus geen reden om niet meer met haar te fokken. Emrys blijft dan ook stand-by! Natuurlijk gaan we er eerst voor zorgen dat ons meisje weer helemaal goed op haar pootjes kan staan, maar dan....
Gaan we ervan uit dat er alsnog een prachtig nestje zal komen van deze twee schatten van honden. Want ik ben ervan overtuigd dat dit afschuwelijke verhaal, absoluut een prachtig happy end zal krijgen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten