Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

dinsdag 17 april 2018

Trots op mijn 'cluppie'

Nee, geen blog over voetbal hoor, dat zal ik jullie besparen. Als ik spreek over mijn cluppie, dan heb ik het natuurlijk over de AVLS (Algemene Vereniging voor Liefhebbers Saarlooswolfhonden). Op zondag 15 april was de jaarlijkse ledenvergadering in Dogcenter te Kerkwijk. Maar voorafgaand aan deze vergadering waren er een aantal interessante lezingen en in de ochtend zijn de outcross honden gekeurd. Het was dus een behoorlijk druk programma. Maar wat heb ik genoten! Ten eerste was ik onder de indruk van de opkomst 's morgens. Veel mensen, veel honden en een geweldige sfeer. Als eerste werd Willow, onze enige husky outcross gekeurd, wat een prachtig hondje is dat geworden zeg! Ik ben eerlijk gezegd persoonlijk niet erg gecharmeerd van een husky, maar Willow is echt erg mooi!
Vervolgens waren de Zwitserse witte herder outcrossjes aan de beurt. En dat waren er aardig wat, maar liefst twee F2 nestjes! Er zaten exemplaren tussen die wat meer op de  witte herder leken en wat exemplaren die wat meer Saarloos kenmerken hadden. Het keuren duurde soms wat lang, dit had te maken met het feit dat het bij oudste F2 nestje van de Zwitserse witte herder ook echt ging om een aankeuring met de centrale vraag, met welke hondjes gaan we nu verder. Het jongste nest had de 9 maanden keuring. Maar alle mensen waren ontspannen en kletsten wat met elkaar, geen onvertogen woord over het lange wachten, althans, niet dat ik heb gehoord! Iedereen bleef geïnteresseerd naar de mooie puppen en jonge honden kijken.

Na de witte herders, waren de twee Podenco boys aan de beurt. Ik moet eerlijk toegeven dat die wel mijn favorietjes zijn hoor. Ik ben helemaal verliefd op die twee vrolijke rode jongens. Ibi heeft wel iets meer van de Saarloos in zich dan zijn broertje, maar ach, hoe dat in de toekomst uit zal pakken weet je nu toch nog niet.

En wat ook erg leuk was, was dat er ook twee hele jonge outcrossjes waren. Twee pupjes van de outcroos met het Elandhondje Nana. Zij hoefden niet gekeurd te worden, want dat was immers pas gedaan in Friesland. Maar wel erg leuk dat ze erbij waren!
Als voorzitter van de AVLS, maar ook als lid, ben ik ongelooflijk trots op ons cluppie en op de geweldige mensen die zich inzetten voor dit outcross project. Ik realiseer mij maar al te goed, hoeveel kritiek en, ja noem het maar gewoon bagger, zij soms over zich heen krijgen. Maar het behoud en de gezondheid van ons ras, maakt dat zij dit er allemaal voor over hebben! Chapeau voor deze kanjers!!! Dat mag toch echt eens even genoemd worden. De keuring liep dus iets uit, zoals gezegd (dat geeft niks hoor Jan Ebels, we hebben genoten!), dus daarna was het snel even een hapje eten in de kantine en dan weer door. En dan had ik nog geluk, een hapje eten was voor Esther v. Rijnstra helemaal niet weggelegd. Zij was in de pauze druk bezig met het afnemen van swabs bij hondjes voor  MyDogDNA, met assistentie van Francis, dank jullie wel dames!
Ook weer zoiets waar we trots op mogen zijn. Prachtig om te merken dat veel mensen het belang inzien en gebruik hebben gemaakt van de aanbieding via de AVLS. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk honden in die database te krijgen! Waarom? Tja, daar had je achter kunnen komen als je bij het middagprogramma van die dag aanwezig was. Want na de pauze hadden we twee lezingen, een van Marianne Stoop, waarin zij uitlegde wat het belang is van outcross en wat de druppelmethode inhoudt. En na Marianne mocht Esther weer haar verhaal vertellen over MyDogDNA. Een heldere uitleg over het belang van deze database en hoe je de resultaten kunt lezen. (Mocht iemand deze twee lezingen nog willen teruglezen, dan kan je dit via een mail aan de secretaris van de AVLS even vragen.) Tja, en toen, na nog een korte pauze gingen we over tot het wat saaiere deel van de dag, de ledenvergadering, ach ja, dat moet ook gebeuren. Na een lange maar prachtige dag, stapte ik weer in mijn auto en reed tevreden naar huis. Wat een mooie mensen en prachtige honden, wat een fijn cluppie.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten