Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

woensdag 27 juni 2018

Het eerste dierenarts bezoek

Het is donderdag 21 juni en vandaag is de dag dat we met de pups naar de dierenarts gaan. We hebben eens goed nagedacht in welke auto en hoe we de pups zouden gaan vervoeren. Achter in onze grote bus, lijkt mij geen goed plan. Dat is veel te spannend voor ze en wij kunnen ze dan niet goed in de gaten houden. Dus we besluiten om met de Mercedes te gaan. Maar de pupjes los achterin of op de achterbank is ook geen goed plan, je weet immers nooit of ze gaan spugen of nog erger....
Dus hebben we een grote konijnenkooi uit de schuur gehaald en goed schoongemaakt. Die doet dienst als puppenbench en kan op de achterbank van de Mercedes staan. Jan achter het stuur en ik naast de puppen. Zo gezegd, zo gedaan De drie musketiers vinden het inderdaad een beetje spannend in de auto maar doen het geweldig. Er wordt niet gespuugd of .... alles blijft goed schoon. Zelfs het kwijlen valt reuze mee.

Bij de dierenarts halen we ze uit de kooi en nemen ze op de arm mee naar binnen. De assistenten zijn natuurlijk direct vertederd en de pups krijgen lekker veel aandacht. Ze moeten even op de weegschaal natuurlijk. Ook dat gaat prima. Ze groeien goed. Consho is 4,9 kilo
Chetco 5,1   en   Chera  4,1 kilo

Dan mogen we naar binnen. Een voor een worden de wolfjes onderzocht en krijgen ze de eerste enting. Als dat gedaan is, wordt er nog even DNA afgenomen zodat dit naar MyDogDNA gestuurd kan worden. De jongens zijn als eerste aan de beurt en zijn super stoer, ze geven geen kik bij de prik. Het DNA monster nemen, vinden ze wat minder leuk, maar ze blijven redelijk rustig. Chera, het kleine prinsesje en enorme drama queen, laat wat meer van zich horen, maar ook zij doet het eigenlijk geweldig. Ik ben reuze trots op het drietal. Dan gaan we weer naar huis, pupjes in de konijnenkooi op de achterbank. Eenmaal thuis zijn ze toch wel moe van alle nieuwe indrukken en ze vallen als een blok in slaap. Zo, het eerste bezoekje dierenarts zit erop.Geen opmerkingen:

Een reactie posten