Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

woensdag 27 juni 2018

Farm en Country Fair

Op 22, 23 en 24 juni stonden wij weer met een AVLS stand op de Farm en Country Fair. Het is een prachtige fair waar van alles te zien is over het boerenleven. Van koeien en varkens tot zeep en leuke kleding. Wij staan in het hondendorp met de stand. We hadden alle drie de dagen de pups meegenomen en dat trok natuurlijk veel publiek. Vanzelfsprekend gaat gezondheid voor alles, dus de pups waren al ingeënt. De kans op het oppikken van een ziekte is dan ook vele malen kleiner dat het voordeel van de socialisatie. Want op de leeftijd van 6 weken zijn pups bijzonder nieuwsgierig en eigenlijk nog helemaal niet bang. Het is dus bij uitstek een prachtige gelegenheid om de pups te laten wennen aan van alles en nog wat. Het autorijden van en naar de fair, kinderen en mensen die ze niet kennen, harde geluiden, andere honden, noem maar op. Op zaterdag heb ik in de ring van het hondendorp ook nog wat verteld over het socialisatieprogramma Puppy Culture, wat wij volgen.
We hebben ervoor gekozen om moeder Wyakin niet mee te nemen, zij zou alleen enorm gestrest worden en de pups zijn op een leeftijd dat ze niet meer drinken, dus het is ook niet absoluut noodzakelijk dat mama erbij is. Maar we wilden natuurlijk wel een moederfiguur, dus op vrijdag en zaterdag namen we Daenerys mee. Op vrijdag was ook de moeder van Daenerys aanwezig, Shiva. Zij was ook superlief voor de pups, dus op zondag besloten we Daentje thuis te laten, want die was compleet uitgeteld van die twee dagen. Shiva zou er dan zondag wel weer zijn, zodat de pups een bekende grote hond in de buurt hadden. Voor de volwassen honden is het veel intensiever dan voor de pups. De pups spelen en eten en daarna gaan ze slapen, geen probleem. De volwassen honden daarentegen kunnen op een dergelijk evenement niet de rust krijgen die ze nodig hebben, dus vandaar dat Daentje versleten was na twee dagen. Hoewel de fair op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur open is, hebben we de pups rond 17.00 uur thuis gebracht. Dat was lang genoeg. Al met al hebben alle honden het geweldig gedaan en hebben we heel veel aanloop gehad op de stand. We hebben veel mensen kunnen vertellen over ons mooie ras en er waren echt behoorlijk wat mensen serieus geïnteresseerd!

De kooi opbouwen

De stand is klaar, laat het publiek maar komen.

Wat een nare baan, zo'n hele dag Saarloosjes knuffelen

Veel kinderen kwamen op de pupjes af, maar vonden het ook leuk om met de grote honden te kroelen

In de grote ring voor de rassenparade

De toekomstige baasjes van Chetco en Chera kwamen ook nog langs.

Even uitpuffen...

Nikita is puppy oppas

Zoë en haar vriendin wilden ook even puppy knuffelen.

Kinderen en puppy's

Esther trots met de kleindochter van Rigg

Op een rijtje....

Ayden is een beetje moe


en Malik ook....


Het was weer geweldig, tot volgend jaar allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten