Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en wolfhonden in het bijzonder. Wij zijn lid van de Algemene Vereniging van Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS). Daarnaast zijn we aangesloten bij World of Lupine Foundation (W.O.L.F.) een wereldwijde organisatie die staat voor het welzijn en verantwoord fokken van wolfhonden. We fokken af en toe in huiselijke kring een nestje Saarlooswolfhonden en Lupine Dogs. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Wij voeden de pups op volgens het Puppy Culture Programma, zodat zij goed gesocialiseerd hun nieuwe leven tegemoet kunnen gaan. Op deze site kunt u meer lezen over onze honden en de nestplanning.

Nieuws

Dit jaat verwachten wij helaas geen nestje

donderdag 6 augustus 2020

Puppy Culture Manding

Als je manding puppy opzoekt op google, krijg je deze beschrijving:

Manding” is an automatic sit in front of a person the puppy is interacting with. ... It is not a required behavior, or a rule, but rather an acceptable behavior taught to replace jumping on a person. It is not the same as a “sit” command.

Manding is een soort Algemeen Beschaafd Honds. Het is een manier waarop jouw hond op een beleefde manier jouw aandacht mag en kan vragen. Je geeft op die manier de hond een eigen stem, een eigen manier van beleefd communiceren. Het is de bedoeling dat de hond niet gaat springen om jouw aandacht te krijgen, maar gewoon rustig gaat zitten en naar je kijkt. Het is dus duidelijk niet de bedoeling dat het een "zit" op commando oefening wordt. Nee, de hond gaat uit zichzelf zitten en kijkt naar jou puur om jouw aandacht te krijgen. In ruil krijgt hij tijdens het leerproces natuurlijk iets lekkers te eten, en later is een aai over zijn kop ook al een super beloning. 

Wij beginnen al met het aanleren van dit gedrag tijdens de eerste weken van de kritische periode en we hopen dat eigenaren van de hondjes dit ook oppakken. Manding is een onderdeel van de Puppy Culture Communication Trinity. 
Hier is een filmpje te zien van het leerproces van Dasha, ze is een snelle leerling. 


Ook de andere pups doen goed hun best. Hier een filmpje van Daenerys en Drogo.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten