Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

vrijdag 17 juli 2015

Au, dat prikt....

En dan zijn ze zomaar ineens al 6 weken oud.... Ik snap niet hoe dat kan, in mijn idee zijn ze nog maar net geboren.... Tja, dat bedoelen ze dus met de tijd vliegt. En als pupjes 6 weken oud zijn, betekent dat een bezoekje aan de dierenarts. Dus ondanks de hitte, zijn Wahots en Wyakin vandaag in de bench gezet en moesten ze even mee in de auto (met airco gelukkig). De heenweg ging nog wel, Wyakin had wel de rug van haar broertje totaal onder gekwijld, maar verder was alles erin gebleven. Bij de dierenarts werden ze eerst op de weegschaal gezet. Wahots is maar liefst 6,1 kilo en Wyakin is al 5,8 kilo. Het zijn echte beertjes hoor. Daarna moest de hele wachtkamer natuurlijk geïnspecteerd worden. Wyakin was al snel klaar, maar Wahots vond het allemaal reuze interessant, vooral het rek met speelgoed....
Toen we aan de beurt waren vond Wahots het toch allemaal erg spannend en hij zocht steun bij zijn grote nichtje Daenerys, die ook even mee was gegaan. Even een check up, en een prikje... De twee kanjers gaven geen kik, stoere doggies. Daarna moesten ze weer terug in de bench en in de auto.... Dat was net even te veel voor Wahots en na 5 minuutjes autorijden kwam de inhoud van zijn maag toch naar buiten. Tja, je bent een Saarloos of niet.... Gelukkig is het niet erg lang rijden. Thuis mochten ze natuurlijk lekker buiten in de ren en heb ik de bench maar even grondig gereinigd. Door alle spanning, lag Wahots binnen 3 minuten te slapen, zijn zusje een paar minuutjes later.
Tja, niet de leukste ervaring, maar het hoort er allemaal bij, en gelukkig zijn ze kerngezond en daar gaat het om!

Nee, autorijden vinden wij echt niet zo leuk.....
Wyakin: 5,8 kilo
Broer Wahots: 6,1 kilo

Mmmm, niet veel te zien hier....
Saai.... 
Nou, hier is anders genoeg speelgoed....
Daentje, vind jij het ook zo spannend?
Au, dat prikt....

1 opmerking:

  1. aah wat een heerlijke beertjes al. En wat is nichtje dan groot hè.
    Ik ga met Remy minstens 1 x in de maand met Remy naar de DA, om alleen maar in de wachtkamer te zitten, en dan mag hij naar binnen om te wegen. Maar als ik op een andere keer ga dan trekt ie mee eerst daar naar toe, ziet dat de praktijk gesloten is, en kijkt me goofy aan warom hij niet naar binnen kan. Geniet dubbel heerlijk deze 2 weken nog, van je vakantie en de kids.

    BeantwoordenVerwijderen