Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 25 juli 2015

Papa op bezoek!

Terwijl de wind om ons huis heen giert en de regen tegen het raam slaat, zit ik achter mijn computertje. Het is heel rustig in huis. De pups slapen in hun eigen ren, en al de andere honden liggen her en der verspreid door de huiskamer. Hoe anders was dat gisteren. Heerlijk weer en gezellig bezoek. Gisteren was papa Rigg met zijn vrouwtje Esther gezellig bij ons kroamschudden, zoals ze dat zelf zo mooi in het Twents kan zeggen. De kleine wurmpjes van net een paar uur oud, waren ineens veranderd in echte hondjes. Esther was duidelijk ontroerd. Waar wij dachten dat vooral Wyakin veel op haar vader leek, zag Esther toch meer herkenning in Wahots. Ze genoot van het kroelen met de twee. En de kleine schavuiten genoten ervan om haar schoenen goed te onderzoeken, er zaten van die leuke kwastjes aan....
Rigg vond het vooral leuk om zijn liefje Sara weer te zien, hij wist niet zo goed wat hij met die twee kleine blagen aan moest, nog veel te klein om mee te spelen! Daenerys was helemaal onder de indruk van die stoere Saarloos vent, ze haalde de gekste capriolen uit om indruk op hem te maken. Maar coole Rigg bleef toch vooral zijn meisje Sara trouw.
De tweeling kreeg ook twee kraamcadeautjes, ze worden toch maar verwend. Een paar mooi gekleurde zachte balletjes en een cooling mat. Tja, met die storm van vandaag niet echt noodzakelijk, maar we gaan ervan uit dat er weer prachtig weer aan komt na deze storm en dan is zo'n mat toch erg handig!

Het was geen toeval dat Esther en Rigg vandaag langs kwamen, dit had nog een andere reden. Vandaag zou namelijk de chipper van de Raad van Beheer langskomen en aangezien er van Rigg ook even wat DNA afgenomen moest worden, was het handig dat dit in één keer kon gebeuren met de pups en Sara. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een beetje zenuwachtig voor was. Natuurlijk hebben we al veel honden laten chippen, maar die waren altijd al een stukje ouder. Nu moest die grote naald in die kleine puppie nekjes... ik vond dat maar niks. De dame van de Raad, was een zeer spontane aardige dame. Ze wist gelukkig wel iets over de Saarlooswolfhond en stelde al direct voor dat Esther en ik bij Rigg en Sara zelf het DNA even zouden afnemen en de chip even zouden controleren. Voor Rigg en Sara was dat wel zo fijn, want een totaal vreemde dame die met een wattenstaafje in de bek gaat roeren was voor hen geen fijn vooruitzicht. Nadat bij paps en mams het DNA was afgenomen waren Wyakin en Wahots aan de beurt. Volgens mij vond ik de chip prik enger dan dat zij het vonden, want ze gaven geen kik. Ook de DNA afname ging prima. Mw. Bos nam haar tijd en zorgde dat ze ook nog even met de pups knuffelde toen ze klaar was, zodat ze geen negatieve ervaring zouden opdoen met contact met een vreemde.
Al met al was het voor de tweeling toch wel een emotionele dag geweest en ze vielen dan ook als en blok in slaap toen de chipper weer weg was. Dat was voor papa Rigg en Esther een teken dat het tijd was om ook maar afscheid te nemen. Nog even knuffelen, bijna met een traantje.... Maar we gaan elkaar zeker nog eens zien, want hoewel ik zelf Wyakin hou en dus alleen Wahots echt gaat verhuizen, ga ik natuurlijk toch ook een echte nestreünie organiseren als de pupkes wat ouders zijn. Zodat paps, mams en de tweeling lekker met elkaar kunnen spelen!

vader en zoon

vader en dochter

Wyakin kijkt vol trots naar haar vader....

toen Wahots iets te brutaal werd, werd hij netjes door paps gecorrigeerd!

zoekplaatje...

kleine ondeugd...

die DNA afname was niet zo spannend

maar dat chippen.......


nog even checken voor de zekerheid....

afscheid

moe......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten