Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 4 juli 2015

Een heel zonnige dag....

De zon schijnt onze kamer al vol in, als ik wakker word. Het is tijd om op te staan, ik hoor Daenerys al piepen. Terwijl ik naar beneden loop, realiseer ik mij dat het toch wel erg lekker is dat ik weer in mijn eigen bedje slaap. Eenmaal beneden begint het ritueel van de ochtend. Eerst alle honden even naar buiten, dan de puppykamer schoonmaken en vervolgens krijgen Daenerys en de pups iets te eten. Wahots en Wyakin vallen als hongerige wolven aan op het schaaltje vlees. Jan is inmiddels ook opgestaan en is met de koffie bezig. De heerlijke geur komt mij tegemoet in de puppykamer. "Zullen we maar buiten koffie drinken?", vraag ik hem. Hij stemt in. Maar voordat wij aan ons eigen kopje koffie toekomen, worden eerst de kleintjes in de buitenren gezet. Als we uiteindelijk aan ons welverdiende kopje koffie zitten, druipt het zweet ons van het voorhoofd. Het is ongelooflijk warm. Ja, ik weet het, we zouden niet mogen klagen, want in Nederland is het nooit goed, maar toch... Deze hitte is voor ons koelbloedige Nederlanders toch iets te veel van het goede. Maar ook de natuur heeft eronder te lijden. Het gras verdort, al sproeien we iedere avond, de bloemetjes laten hun kopjes hangen en de dieren zoeken de schaduw op.
Ook voor de pupkes is het erg warm, maar gelukkig hebben zij de meest koele kamer van het huis. Toch is dat in deze hitte nog erg warm. Buiten zorgt de grote oude appelboom met haar takken voor wat schaduw. Ik zet een badje neer met een klein laagje water, ook een grote waterbak, waar ze eventueel wat ik kunnen spetteren en... ik leg een natte handdoek, die een poosje in de koelkast heeft gelegen, op de grond. Honden koelen zichzelf door de voetzooltjes en de blote buikjes koel te houden, goed te drinken en te hijgen. Hoewel de vacht erg warm lijkt, is het ook wel wat isolerend! Door voor schaduw, water en voldoende koele ondergrond te zorgen, kunnen zij zichzelf dus aardig op temperatuur houden. In de ochtend mogen zij even naar buiten en als de zon op haar hoogst staat, liggen ze weer lekker binnen, dan is de puppykamer toch echt iets koeler dan buiten. Ook daar ligt een natte koude handdoek en ze weten hem goed te vinden. Tegen de avond koelt het wat af, dan is het tijd om wat actiever te worden. Sara heeft inmiddels hulp gekregen bij de opvoeding. Babysitter Kira neemt het zo nu en dan even van haar over, en zo zijn ze soms beide druk met de twee kleine schavuiten.
Wahots doet mij erg aan Sara denken, heel rustig en bedaard maar hij laat zich de kaas niet van zijn brood eten. Echt ondeugend is hij niet, af en toe wel speels natuurlijk en dat hoort ook.
Wyakin heeft meer van haar vader, niet alleen uiterlijk, maar ook heeft ze net iets meer pit. Ze is bij de meeste dingen net iets sneller dan Wahots. En zij is wel enorm ondeugend. Maar in het badje is het even de omgedraaide wereld. Wahots geniet van het water, maar Wyakin vindt het allemaal iets teveel van het goede. De handdoek is koel genoeg, het badje, daar klimt ze snel weer uit.
Maar ach, al die woorden, ik stop met schrijven, kijkt u maar gewoon zelf......Wahots doet gewoon een dutje in het badje

lekker op de koele handdoek

Tante Kira past even op.

en daar kan je heel leuk mee spelensamen spetteren


1 opmerking:

  1. Prachtig toch die oppas, en die vele speel kameraadjes. Leuk als pups inde zoemer geboren worden maar dit was ook wel erg extreem.
    En super toch die eerste foto, eerst lekker dollen en poedelen en dan zo maar ineens in slaap vallen, maakt niet uit waar

    BeantwoordenVerwijderen