Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

vrijdag 10 juli 2015

Ondeugend

"Hé, krijg nou, ...." Jan kan zijn zin niet eens afmaken, hij snelt zijn tuinstoel uit en rent het grasveld op. Wat blijkt, Wyakin heeft het voor elkaar om uit de buitenren te ontsnappen. Nu is onze tuin verder wel afgezet, dus erg gevaarlijk is het niet, maar het is gewoon niet de bedoeling dat ze zelfstandig de ren uitkomt natuurlijk. En zo zijn we dus aan de leeftijd aangekomen, waarbij de wolvenstreken gaan ontstaan. Nu wordt het opletten geblazen dus.
Meneer en mevrouw vinden overigens dat zij gewoon bij de grote honden los kunnen. Zo apart in de puppenren wordt niet meer gewaardeerd. Dus mogen ze inderdaad zo af en toe bij de rest. Daenerys moeten wij dan natuurlijk wel goed in de gaten houden, maar ze is erg lief en luistert goed als we haar zeggen zachtjes te doen. De tweeling heeft de grootste schik als ze zo bij de rest mogen dribbelen. Alles wordt onderzocht en de andere honden worden uitgedaagd tot spelen. Sara vindt het prima, maar houdt duidelijk wel een oogje in het zeil. Vooral Moos moet het "ontgelden", ach hij vindt het stiekem erg leuk hoor. Om de beurt duiken ze boven op hem. Als ze per ongeluk dit zelfde spelletje proberen bij Sam, komen ze van een koude kermis thuis. Rustig en voorzichtig laat hij hen merken dat er met hem niet te spotten valt. Bij Kira kunnen ze ook heel wat voor elkaar krijgen, maar Chase is soms wat onhandig, dus ook daar letten we goed op. En als de andere honden geen zin hebben in een spelletje, dan zoeken de twee schavuiten gewoon iets anders om mee te spelen. Zoals de bezem of de parasol standaard.
Wahots kijkt vaak even de kat uit de boom, maar als hij ziet dat Wyakin iets probeert, dan volgt hij al snel. Hij is een echte man, lekker relaxt en een ontzettende knuffelbeer!
Wyakin neemt in alles het voortouw, zij is een ongelooflijke boef. Voor de duvel niet bang, loopt zo op de andere honden af alsof ze heel wat voorstelt. Zij lijkt zeker niet op haar moeder, wij dachten meer aan haar vader, maar die schijnt als pup ook wel braaf te zijn geweest. Dus wij zijn eruit, Wyakin lijkt op haar oom Thorgal. Tja, dat wordt wel een portretje hoor!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten