Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en wolfhonden in het bijzonder. Wij zijn lid van de Algemene Vereniging van Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS). Daarnaast zijn we aangesloten bij World of Lupine Foundation (W.O.L.F.) een wereldwijde organisatie die staat voor het welzijn en verantwoord fokken van wolfhonden. We fokken af en toe in huiselijke kring een nestje Saarlooswolfhonden en Lupine Dogs. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Wij voeden de pups op volgens het Puppy Culture Programma, zodat zij goed gesocialiseerd hun nieuwe leven tegemoet kunnen gaan. Op deze site kunt u meer lezen over onze honden en de nestplanning.

Nieuws

Dit jaat verwachten wij helaas geen nestje

vrijdag 12 juni 2015

De allerliefste papa

Eigenlijk is het fokken van honden een heel onnatuurlijke gang van zaken.
Alleen al de term, dekreu... Mmmm, alsof het een zaaddonor is waar je verder dan dat niks aan hebt. En zo is het ook meestal. Je gaat met de teef naar de dekreu, die doet zijn kunstje. Als het mogelijk is herhaal je dat nog een keer en that's it.....Einde rol dekreu.

Hoe anders gaat dat in het wild. Bij de wolven is de vader van buitengewoon belang. In de roedel zijn het de alfa reu en alfa teef die voor de voortplanting zorgen. De rol van de reu is heel belangrijk. Hij graaft samen met zijn teefje het hol waarin zijn geliefde mag bevallen. Hij zorgt voor voedsel als zij zoogt en het hol dus niet kan verlaten. En hij is ook betrokken bij de opvoeding van de pups.

Zowel bij onze Duitse Herder Kira als bij onze kleine Saarloos Daenerys woonden de reu en teef in één huis. Hoe mooi is dat om te zien. Je kunt dan duidelijk zien dat ook bij de honden de reu wel degelijk een grote rol speelt bij de opvoeding van de pups. Wij hebben genoten van de liefde van Doerak voor zijn kroost. We zagen hoe Shiva ervan genoot dat ze hulp kreeg van haar vriendje.
Rigg, Sara, Kira, Tyra en Basje tijdens een gezamelijke wandeling
Jammer genoeg is het niet bij iedereen mogelijk om op deze manier te fokken. Om toch niet al te klinisch bezig te zijn, hebben Jan en ik heel bewust samen met de reu eigenaren ervoor gekozen om veel contact te hebben met elkaar al ver voor de dekking. We hebben fijne wandelingen met elkaar gepland en de honden leerden elkaar goed kennen. Voor ons is Rigg veel meer dan de dekreu. Hij is de paps van onze pups. De allerliefste papa.

Rigg is bij Esther en Eric komen wonen toen hij een pup van 8 weken oud was. Hij was zeker niet hun eerste hond, er zijn altijd veel honden geweest in het leven van Eric en Esther. Rigg kwam dan ook in een behoorlijke roedel terecht. Maar dat is voor een Saarloos op het lijf geschreven. Toen Rigg nog een Riggje was, sliep hij in een kamerbench. Op een nacht schrok Esther wakker van een gil en zat deze schavuit met zijn pootje vast tussen de spijlen van de bench. Hoewel hij behoorlijk in de stress was, vertrouwde hij op zijn baasjes toen die hem bevrijdde. Dit vertrouwen is er altijd geweest en zorgt dat de band tussen hem en zijn baasjes heel intens is. Op een dag besloot Rigg zelf dat de bench niet meer nodig was. Tja, zo gaat dat met Saarloosjes, zij beslissen! Na het verwoesten van maar liefst 4 kamerbenches, begrepen Esther en Eric dit ook en vanaf dat moment mocht Rigg gewoon lekker los, tussen de rest van de honden slapen.
Rigg en Tyra
Rigg is de perfecte Saarloos, ietwat teruggetrokken naar vreemden, maar zeker niet bang. Hij is behoorlijk zeker van zichzelf en heeft echte roedelleider kwaliteiten. Maar daarnaast vindt hij het toch ook erg leuk om af en toe een beetje te pesten. Om de boel levendig te houden, zullen we maar zeggen. Hier en daar zachtjes in een pootje of billetje bijten bij één van de roedelleden moet toch kunnen af en toe. Zijn beste vriendinnetje heet Tyra en is een Podencoteefje. Een plaatje, dat moet gezegd worden. Zij was echter wel behoorlijk beledigd toen Rigg "vreemd" ging met Sara. Na onze bezoekjes aan huize Rigg, wilde ze de hele avond niets meer met hem te maken hebben. Arm ding, 't is ook nog niet wat, dat je man vreemd gaat in de tuin van je eigen huis, terwijl jij doodleuk binnen zit. Maar ze kan nooit lang boos blijven, dus voor je het weet, dollen ze weer samen door de kamer. Zo af en toe vond Rigg iets moois in huis. Een mobieltje, een schoen, een mooie plant, een stoelpoot van een stoel die net even anders stond dat normaal of een hondenkussen of kleedje.... Tja en als Rigg iets moois vond, dan wilde hij daar ook even goed aan snuffelen en proeven..... Sommige mensen noemen dat slopen, maar wij niet, wij noemen het gewoon dom van de baasjes dat ze hun spullen niet opruimen. Bij Rigg thuis woont ook een papegaai, hij vindt dat helemaal goed, heeft er geen problemen mee en laat het beestje gewoon met rust. Zijn grootste hobby is lekker door de bossen en op de hei struinen. Hij heeft zelden een aanvaring met andere honden, is eerder op zoek naar speelkameraadjes. Hij genoot dan ook zichtbaar van de wandelingen met Sara! Naarmate Rigg ouder werd, werd hij ook steeds stabieler. Hij is uitgegroeid tot een ongelooflijk lieve, mooie, nog steeds een tikkie ondeugende, sterke jongeman. Een roedelleider die voor zijn roedel door het vuur gaat!
Geen wonder dat Sara toch een beetje verliefd op hem werd! Een prachtige combinatie en nu dus twee schitterende pups. Toch jammer dat hij zijn taken als vader niet kan uitvoeren, hij zou het perfect en met zeer veel liefde doen, dat weten wij zeker!


Doe eens een mona toetje na ;)
Sara en Rigg

Lekker kontje die Sara, denkt Rigg ;)

Mooie man!


Mmm, Sara in een onhandige versierpoging.

Mooie lieve papa Rigg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten