Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en wolfhonden in het bijzonder. Wij zijn lid van de Algemene Vereniging van Liefhebbers van Saarlooswolfhonden (AVLS). Daarnaast zijn we aangesloten bij World of Lupine Foundation (W.O.L.F.) een wereldwijde organisatie die staat voor het welzijn en verantwoord fokken van wolfhonden. We fokken af en toe in huiselijke kring een nestje Saarlooswolfhonden en Lupine Dogs. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Wij voeden de pups op volgens het Puppy Culture Programma, zodat zij goed gesocialiseerd hun nieuwe leven tegemoet kunnen gaan. Op deze site kunt u meer lezen over onze honden en de nestplanning.

Nieuws

Dit jaat verwachten wij helaas geen nestje

donderdag 16 juli 2020

Fantasie wordt werkelijkheid

Fokken van honden is niet altijd rozengeur en maneschijn. Wij weten dat helaas uit ervaring. Al onze vorige nestjes waren best klein, 2 of 3 hondjes. Natuurlijk waren we dankbaar voor ieder hondje, maar toch altijd een beetje teleurgesteld dat er niet wat meer hondjes in zaten. Maar nu, nu is het dan toch gelukt. Fantasie wordt werkelijkheid, we hebben een mooi groot nest. Het D nest, nou zeg maar gerust Dubbel D nest, hahahaha, want het zijn er meer dan het dubbele van de voorgaande nesten. En bij zo'n groot DD nest moet je dan toch kleur bekennen. Wat bedoel ik daarmee? Nou, dat ook wij nu werken met kleine gekleurde puppie identificatiebandjes. Voor mijzelf niet echt nodig, ik kan ze nog steeds zonder bandje uit elkaar houden. Een beetje zoals een moeder haar ééneiige tweeling toch altijd uit elkaar kan houden. Maar voor Jan en de toekomstige eigenaren is het toch best lastig om onderscheid te maken tussen al die mooie bosbruine hondjes. Dus, toch maar kleur bekennen. Maar behalve kleurtjes hebben de pupjes natuurlijk ook namen nodig. Want als ik ze ga aangeven bij de Raad van Beheer, kan ik niet echt zeggen, pupje rood of pupje paars, Dat zou wel heel vreemd staan op de stambomen. En dat is waarom de fokker vaak de namen kiest. Nou ja, de stamboom namen dan. Want heel vaak geven de nieuwe baasjes het hondje gewoon een zelfgekozen naam en deze roepnaam wordt dan natuurlijk de naam waar het hondje naar zal luisteren. Toch is het geven van namen voor fokkers wel vaak een dingetje. Iets waar toch redelijk over wordt nagedacht en waar soms een hele filosofie aan vast zit. Sommige fokkers gebruiken thema's en sommige houden vast aan een letter waarmee de namen moeten beginnen. En dan heb je van die fokkers die dat ook nog willen combineren. Juist, wij dus. Daarom is het geven van de namen in dit nest gebonden aan de letter D en het thema Fantasy.



Het hondje dat als tweede is geboren, een bosbruine reu van 390 gram, krijgt de naam Silva Amica's Daring Duffle. Daring betekent natuurlijk gedurfd, lef hebben en dat heeft deze rakker. Duffle is een karakter uit de film Narnia "The Horse and His Boy". Het is een roodharige dwerg die erg vriendelijk en zorgzaam is voor iedereen, maar hij is ook stoer en heeft lef, hij gaat later dienen in het leger. Ons eerste bosbruintje dat ter wereld kwam, was met zijn 390 gram, niet de grootste. Gelukkig is hij geen dwerg, maar hij is zeker wel vriendelijk en hij doet zijn naam dan ook echt eer aan. Hij krijgt een donkerblauw halsbandje, gewoon zodat je hem kunt herkennen.

En dan komen we bij de grote grijze reu. Op de een of andere manier heeft hij het tot zijn taak gemaakt om voor zijn hele kleine zusje te zorgen. Het kleine meiske en hij staan vaak samen op de foto of film, simpelweg omdat zij elkaar steeds opzoeken. Een grote grijze reu en een heel klein gouden meisje met pit. Ik voelde al snel wat de namen van deze twee bijzondere hondjes zou worden.
Silva Amica's Dreaded Drogo (bruin halsbandje, maar ook zonder te herkennen aangezien hij de enige wolfsgrauwe is) en Silva Amica's Dazzling Daenerys (roze halsbandje). De gevreesde Drogo en de oogverblindende Daenerys. De namen komen uit de serie Game of Thrones en hoewel ze daar geen broer en zus zijn, maar man en vrouw, vond ik toch veel overeenkomsten. Drogo is een grote donkere man, een leider van zijn stam, hij zorgt dat niemand wat tekort komt. Onze grijze kerel is zeker ook groot en donker, hij zorgt goed voor zijn zusje en is zeker een rechtvaardige leider. Daenerys is in de serie een kleine goudblonde vrouw, die uitgroeit tot een dappere onverschrokken bevrijder van slaven. Ons kleine meisje is net zo goudblond en zeker zo onverschrokken. Zij zal nog van zich laten horen.
De mensen die ons kennen, weten dat de naam Daenerys voor ons nog een andere betekenis heeft. Een van onze Saarlooswolfhonden, waarvan wij helaas veel te jong afscheid hebben moeten nemen, had de naam Daenerys. In het nest waarin zij was geboren, had zij ook een broer die Drogo heette. De namen zijn dus ook een soort eerbetoon aan deze andere Saarlooswolfhonden.


Dan zijn nu de twee hondjes aan de beurt die vlak na elkaar of bijna tegelijk zijn geboren. Een reutje van 340 gram geboren om 03.55 (paars halsbandje) en zijn zusje van 380 gram die er direct achteraan kwam en dus om 04.00 werd geboren (rood halsbandje). Voor hen heb ik de volgende namen uitgezocht. Silva Amica's Drowsy Dusk, wat zoiets betekent als slaperige schemering en Silva Amica's Dreamy Dawn, de betekenis hiervan is dromerige dageraad. Zij zijn niet vernoemd naar karakters uit een fantasy film of serie maar naar de titel van een film en serie. Namelijk naar de film en later de serie:  From Dusk till Dawn. De hoofdpersonen in deze film/serie moeten in leven zien te blijven vanaf de schemering tot aan de dageraad omdat zij worden belaagd door vampieren.
Als we dan kijken naar de geboortetijden, lijkt het me niet moeilijk om 5 minuten te overleven, hahahahaa. Maar zonder gekheid, ik vind de namen Dusk en Dawn gewoon prachtig en aangezien Dusk een tikje lui is en Dawn een beetje een dromertje, passen de namen weer prima bij dit stel. Als mama de melkbar aanbiedt, krioelt al het kroost al snel richting tepels. Maar Dusk niet hoor, die doet dat op zijn dooie gemakje. Maar ja, hij is niet de grootste reu dus dan help ik hem maar een beetje, want anders is er te weinig melk over voor hem. Tikje lui dus. En Dawn, die kan in haar slaap prachtig zingen en geluidjes maken, ze droomt er dus flink op los.


Dan onze grote rode reus.Hij is vernoemd naar de hoofdpersoon uit de film 'Prins of Persia: The Sands of Time'. De jonge Dastan wordt in de film de Prins of Persia en verricht behoorlijk wat heldendaden. Het is een mooie stoere man, met behoorlijk wat lef. Onze bosbruine beer Dastan staat ook zijn mannetje. Hij was de eerste die een grom en een blaf liet horen. Hij is moedig en onverschrokken, maar hij heeft natuurlijk ook zijn zacht kant. Een onverschrokken, dappere kroeldoos, dat is Silva Amica's Dauntless Dastan.

Dastan was het achtste pupje dat was geboren. De dierenarts had ons verteld dat er 6 of 7 pups te verwachten waren. Zelf had ik al gedacht te zien dat het er 8 waren. Dus na Dastan dachten we dat het over was. Maar dat was niet zo.

Na maar liefst 2,5 uur kregen we nog een verrassing. Ik had me er al op voorbereid dat het niet goed zou aflopen, maar er kwam een prachtig mooi groot teefje als laatste ter wereld. Omdat zij voor ons als een geschenk
voelde, een cadeautje waar we niet meer op hadden gerekend, hebben we voor dit meisje dan ook een toepasselijke naam bedacht. Haar naam komt uit Star Wars (The Force Awakens). Ze is daar een menselijke inwoner van een van de planeten. Ze leefde een simpel bestaan en was tegen de door winst gedreven oorlogen van de wapenfabrikanten. Maar nog belangrijker haar naam, Dasha, betekent Geschenk, en dat is dus precies wat ze is. Om dat nog wat kracht bij te zetten, hebben we de naam Devine ervoor gezet. Een goddelijk geschenk, dat is onze Silva Amica's Devine Dasha!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten