Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 6 juni 2015

Dankbaar genieten

Het is drie uur 's nachts. Voor de vierde keer deze nacht kom ik overeind. Ik slaap op een veldbedje in de kraamkamer bij Sara. De tweeling heeft de prettige gewoonte om onder de dooddrukrand van de werpkist te kruipen en dan kunnen ze er zelf niet onder vandaan komen. Een klagend gepiep is het resultaat. Sara kan hier niets mee, want met haar bek kan ze er niet bij en haar poten zullen de kleine pups kunnen beschadigen. Dus ga ik als trouwe kraamhulp mijn bedje uit, haal voorzichtig de kleine kruimeltjes onder de rand vandaan en leg ze weer veilig bij mams. Waarschijnlijk is het vetbed iets te dik en zou een dunner exemplaar dit kunnen voorkomen. Maar daar ga ik mij midden in de nacht maar niet druk om maken, dat zien we morgen wel weer. Voorzichtig pak ik eerst het reutje en leg hem bij Sara. Daarna is het teefje aan de beurt. Als ik haar in mijn handen heb, kan ik de verleiding niet meer weerstaan. Ik ga bij Sara in de werpkist zitten en hou het kleine hoopje hond in mijn armen. Sara kijkt eens naar mij en legt dan haar kop goedkeurend op mijn voeten.
Ik ben ontroerd door haar vertrouwen. Zachtjes streel ik dit kostbare hoopje geluk. Het gepiep is gestopt en ze legt tevreden haar kleine kopje in mijn elleboogholte. Zo zit ik, volkomen zen, te genieten. Geen stress, geen nare gedachten, eigenlijk helemaal geen gedachten. Gewoon genieten van het moment. Van mij mag dit uren duren. Het is puur genieten. Ik ben dankbaar voor de mooie band die Sara en ik delen. Zoveel vertrouwen, maar ook wederzijds respect. Na een poosje tilt Sara haar kop op, ze kijkt mij aan en ik weet dat het genoeg is. Ik leg haar kleine meisje weer bij haar neer en hijs mijn stramme lijf overeind om weer in mijn veldbedje te duiken. Slapen? Dat heb ik deze nacht niet veel gedaan, maar ach, een goede vriend zei eens, slapen wordt zwaar overschat.reutje

teefje

De tweeling groeit goed. Het geboortegewicht (04-06-15) was voor het reutje 650 gram en voor het teefje 625 gram. Tja, dat zijn al behoorlijke gewichten. Maar ach, als je met zijn tweetjes bent, heb je voldoende ruimte om te groeien daar binnen in mama.
Wij wegen de pups natuurlijk zeer regelmatig en vanavond (06-06-15) was het voor het reutje 815 gram en voor het teefje 756 gram. Ja, ze liggen regelmatig heerlijk te genieten aan de melkbar en daar groeien ze van! (En dan die staartjes... te lief toch?!)
1 opmerking:

  1. Heerlijk genieten toch van die kleine hoopjes...behalve het gemis van de slaap dan. Je zou eens kunnen proberen om wat handdoeken over de stangen te leggen, zodat dat opgevuld word

    BeantwoordenVerwijderen