Van harte welkom op onze site. Wij zijn Jan en Gerrie Pols, groot liefhebbers van honden en de Saarlooswolfhond in het bijzonder. Wij fokken in huiselijke kring en volgens de regels van de AVLS (algemene vereniging van liefhebbers van Saarlooswolfhonden). Gezondheid en karakter staan bij ons voorop! Af en toe hebben wij een nestje. Op deze site kunt u meer lezen over het ras, onze eigen Saarlooswolfhonden en de nestplanning.

Nieuws

Af en toe fokken wij een nestje in huiselijke kring

zaterdag 13 juni 2015

Wij stellen aan u voor...

Het heeft even geduurd, maar inmiddels hebben de pups hun namen. 
Wij hebben ervoor gekozen om hen twee namen te geven. Een naam vanuit het Latijn, beginnend met een A, omdat dit toch ons A nest is. Voor de Latijnse naam, startend met een A hebben we gekozen voor het woord Liefde. Voor de reu natuurlijk het mannelijke woord voor liefde en voor het teefje de vrouwelijke vorm van dit woord.
De tweede naam is een naam van een wolf uit de Sawtooth Pack. 

Voor de reu betekent dit dat zijn naam is geworden:  Amor WahotsEn voor het teefje is het geworden:   Amare Wyakin


 Living with wolves.
In 1990 is Jim Dutcher gestart met een wolvenproject. Hij heeft toestemming gekregen om een groot Wolven observatie terrein te creëren inde Sawtooth Mountains in Idaho. Het is terrein waar de Nez Perez Blackfoot Indianen wonen. Hij heeft er een wolvenroedel laten ontstaan en woonde zelf met zijn vrouw Jamie Dutcher op het terrein in een grote Yurt (tent). De wolvenroedel werd bekend onder de naam Sawtooth Pack. Er zijn verschillende films en boeken over dit project. De Dutchers gaven de wolven namen. Natuurlijk nooit met de bedoeling dat de wolven als een soort honden hiernaar zouden luisteren, maar veel meer voor zichzelf. Zodat zij wisten welke wolf ze bedoelden als ze samen spraken. In 1994 worden er drie welpen toegevoegd aan de roedel. Naar twee van de welpen, zijn onze pups vernoemd. 
Wahots, wat Blackfoot is voor Likes to Howl en Wyakin, Blackfoot voor Spirit Guide. 
Wilt u meer weten of lezen over deze wolvenroedel? Klik HIER voor de website van Living with wolves.
Wilt u de film zien? Klik HIER voor het bekijken van de film op Youtube.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten